€ 6,95
€ 19,95
€ 21,95
€ 19,99
€ 24,99
€ 5,95
€ 39,90
€ 49,90
€ 37,49
€ 39,99
€ 32,49
€ 36,99
€ 34,99
€ 38,99
€ 24,99
€ 27,99
€ 23,99
€ 26,99
€ 24,99
€ 27,99
€ 159,00
€ 139,99
€ 9,95
€ 12,95
€ 24,95
Houtskool is een traditionele en effectieve brandstof, en absoluut onmisbaar voor jouw houtskool barbecue. Maar het is niet zo dat alle houtskool even geschikt is voor elke barbecue. Houtskool verschilt in dichtheid en grootte van stukken, waarbij in principe geldt dat hoe groter en dichter de houtskool is, hoe langer je ermee kan grillen. Heb je een grote barbecue, zoals een kamado, dan kan je het beste gebruik maken van grote grove stukken houtskool. Met kleine stukken, zoals je die vaak in goedkope budget zakken aantreft, loop je het risico luchtinlaten te blokkeren en vooral heel veel rook te genereren. Voor een kleine kogel BBQ zijn wat kleinere stukken houtskool daarentegen weer prima. Houtskool ontbrandt relatief snel en bereikt hoge temperaturen, wat ideaal is voor het dichtschroeien van je vlees. In tegenstelling tot briketten, worden aan houtskool geen (chemische) bind- of opvulmiddelen toegevoegd, zodat de binnenkant van keramische barbecue ook niet wordt aangetast.
Briketten zijn een mix van vermalen houtskool met bindmiddel. Briketten zijn gelijkmatig te verhitten en lange tijd op een constante temperatuur te branden. En als ze eenmaal branden dan blijven ze ook branden. Dit komt goed van pas als je grote stukken vlees wilt garen of gewoon gezellig urenlang wilt barbecueën. Nadeel is dat er aan briketten vaak allerlei verschillende ingrediënten worden toegevoegd, veel voorkomende toevoegingen zijn: kalksteen (voor de lichte as kleur), zetmeel (bindt de ingrediënten), borax (om uit de mal te komen), natriumnitraat (helpt bij de ontsteking). Dit resulteert in veel as.
Dinsdag 24 December en Dinsdag 31 December
Geopend van 10.00 -12.00 uur