Deze Valhal skillet is een geweldig degelijke en mooie pan, een aanwinst voor iedere buitenkok!
Een skillet is een gietijzeren koekenpan. Perfect voor gebruik direct op een kampvuur, maar ook geschikt voor alle andere warmtebronnen. Deze veelzijdige pan is dan ook prima binnen- en buitenshuis te gebruiken.
Doordat de pan tijdens het gebruik een beschermlaag krijgt, wordt deze met de jaren steeds beter. Een goede gietijzeren pan is dan ook een pan voor het leven.
Door de handige handgrepen aan beide zijden van deze skillet is hij gemakkelijk te hanteren en neemt hij minder plaats in.
Specificaties:
Inhoud 0.5 liter
Diameter 20 cm
Hoogte 5cm
Gewicht 0.9 kg
18.5x15.5x5.5cm
Onderhoud:
Na gebruik schoonmaken met water. Gebruik geen afwasmiddelen!. Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een scrubber schoonboenen.
Er ontstaat in een gietijzeren pan een heel dun laagje aangebrand vet, dit is normaal en zorgt ervoor dat de pan nooit aanbakt. Het vet zet zich in de poriën van het ijzer.
Na het schoonmaken de pan goed droogmaken en eventueel inwrijven met wat olie (olijfolie bijvoorbeeld).
Heb je de pan toch met afwasmiddel afgewassen, of hem met zout gereinigd, warm hem dan op en zorg dat al het vocht eruit verdampt. Wrijf de pan, terwijl deze heet is, in met olijfolie.
Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.